PARCHET IN BAIE

PENTRU O EXPERIENTA SENZORIALA UNICA

Baile moderne au devenit un loc de odihnă și relaxare. Parchetul din lemn natural poate fi integrat perfect în aceste spații, oferind un sentiment de liniste si siguranta.

Pardoselile din lemn confera incaperilor in care sunt montate un sentiment de caldura iar prin instalarea in bai, datorita contrastului cu placile ceramice, acest sentiment este cu atat mai primitor.

Frumosul material natural ne motivează și difuzează o atmosferă relaxantă în care ne simțim instantaneu confortabil.

Picioarele umede și bălțile temporare sunt inevitabile atunci când se îmbăiază sau cand se face dus insa nu prezintă absolut nici o problemă daca apa este stearsa si nu este lasata pe podea pentru mult timp. Un parchet corect montat, cu lamele bine imbinate si bine etanșate, nu va prezenta risc ca umiditatea sa se poate acumula sub acesta sau intre placi. Tratamentul de suprafață face parchetul impermeabil la apă, practic, nu există nimic care să împiedice plăcerea de a merge cu picioarele goale în baie.

Sfaturi utile:

  • Stergeti apa imediat dupa baie sau dus;
  • Asigurați-vă că baia este ventilată în mod corespunzător;
  • Parchetul trebuie să fie instalat de catre un profesionist. Un montaj corect realizat si un finisaj corect aplicat vor asigura pardoselii o durata de viata semnificativa;
  • Speciile cele mai rezistente pentru montajul in bai sau spatii umede sunt cele exotice, urmate de stejarul european, datorita stabilitatii dimensionale.

PARCHET IN BUCATARIE

PENTRU O ATMOSFERA PLACUTA IN BUCATARIILE MODERNE

Bucătăria este centrul unei case. Este un loc pentru socializare și discutii. Cele mai frumoase întâlniri au loc în bucătărie, iar serile confortabile de gătit alaturi de prieteni reprezinta momente de neuitat. Aici se pregătesc preparate delicioase iar familia se bucurã  de momentele împreună. Bucătăria este un loc de bunăstare.

Atunci când construiesc o casă nouă, oamenii doresc adesea o zonă de living și una de luat masa cu bucătărie integrată, iar majoritatea solicita ca parchetul instalat in living sa aiba continuitate si in bucatarie astfel incat intreg spatiul sa fie frumos subliniat și sa formeze o unitate armonioasă.

Plus: Parchetul este la fel de durabil în bucătărie ca și în alte camere. O pardoseala corect instalata si finisata va rezista la fel de bine in bucatarie precum rezista in alte incaperi, cu mentiunea ca finisajul inițial sa aiba parte de o îngrijire corespunzătoare, pentru a proteja parchetul de murdărie si a prelungi viata tratamentului aplicat pentru mult timp.

Sfaturi utile:

  • Indepartati petele si lichidele imediat;
  • Ca regulă generală, stergeti suprafata cu o laveta umeda, deoarece prea multă apă poate deteriora parchetul;
  • NU utilizati agenti de curatare agresivi;
  • In cazul pardoselilor cu finisaj pe baza de ulei, este recomandabil să aplicați ulei de mentenanta o dată sau de două ori pe an.

PARCHET NATURAL VS. ANIMALE DE COMPANIE

PARCHET NATURAL = VIATA SANATOASA - DE DRAGUL ANIMALELOR DE COMPANIE

Oricine alege un parchet de la Iconic Wood are o garanție unică: produsele de la Iconic Wood nu au efect negativ asupra sănătății tale. Calitatea Iconic Wood reprezintă un mediu de viață liniștit și sănătos- un factor important atât pentru oameni, cât și pentru animalele de companie.

Pardoselile Iconic Wood sunt ușor de întreținut iar, datorita finisajelor de inalta calitate, ofera protecție superioară la zgarieturi, in cazul animalelor de companie. Mai mult, un castron de alimente răsturnat , “în picioare” neintenționat în sufragerie … micile neplăceri de zi cu zi, toate acestea pot fi șterse foarte ușor.

Animalele de companie lasă urme – chiar și pe parchet

Orice pardoseală pe care animalele de companie alearga sau se joaca trebuie sa fie foarte rezistenta la zgarieturi – și asta este ceea ce reprezintă parchetul de înaltă calitate de la Iconic Wood.

In cazul animalelor de companie, parchetul face o mare diferență și, de-a lungul timpului poate suferi multe lovituri și zgarieturi iar urme ale vieții trăite cu intensitate isi vor lăsa amprenta. Acest lucru face ca fiecare etaj să fie inconfundabil, unic, deoarece în spatele fiecărei zgarieturi există o poveste.

GHID DE ÎNTREŢINERE PENTRU PARDOSELILE DIN LEMN

PENTRU CONFORT, MAI MULT TIMP LIBER PENTRU TINE ŞI SUPRAFEŢE MENITE SÃ REZISTE PE TERMEN LUNG

Întreținerea corectă este vitală pentru pardoselile din lemn, însă mulți profesioniști nu își educă clienții în acest sens sau aceştia nu dau importanţă atât de mare acestui subiect.
Am pregătit câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să reduceţi problemele și să vă bucuraţi de pardoseala dumneavoastră pe termen lung:
Când ești chemat la o inspecție, nu știi niciodată de ce te vei lovi. În cele mai multe cazuri, proprietarii declară că parchetul „ a fost excepțional de bine îngrijit, insă finisajul s-a deteriorat sau se patează mult mai uşor! Lacul nu este de calitate; montatorul nu a aplicat suficient ulei;….”  Însă, în timpul inspecției surprizele apar de cele mai multe ori.

Vom reda mai jos una dintre situaţii, frecvent întâlnită după predarea construcţiilor noi:
Proprietar: „Au fost literalmente 10 produse folosite pe podea – totul, de la oțet și apă până la potențiatori de strălucire”.
Tehnician: „Ați primit vreodată instrucțiuni de întreţinere a parchetului?” Ei au răspuns că da, și-au amintit că au văzut niște documente când s-au mutat, dar nu le-au putut
găsi pentru inspecție. Şi au adăugat: „Am deținut trei case cu podea din lemn de esență tare înainte, așa că suntem familiarizați cu modul de îngrijire”.
Uitându-mă la pardoseală, am putut constata că avea grade diferite de luciu și, pe alocuri, era uşor striată. În anumite zone am găsit diferite depuneri care erau întărite și
care nu au putut fi îndepărtate cu un detergent standard pentru parchet. Atunci am întrebat despre toate mopurile şi detergenţii din debara. „De ce atâtea? Şi de ce
majoritatea sunt pentru alte suprafeţe ci nu speciale pentru pardoseli din lemn?
” Ei au declarat că atunci când s-au mutat, parchetul avea un aspect foarte tern. Mi-au spus:
Când am ales parchetul din lemn şi am lansat comanda, nu ne-am dat seama că avea un grad de luciu foarte mic. Ne-a plăcut foarte mult cum arăta în showroom însa nu ni l-
am imaginat pe suprafaţă mare. Nouă ne plac foarte mult pardoselile lucioase, care strălucesc, ne lasă impresia că sunt mereu curate. Dar nu am adus acest subiect în
discuţie atunci când am fost consiliaţi de către reprezentantul din showroom
”.


Fie că vorbim despre un parchet din lemn masiv, dublu sau triplustratificat, proaspăt montat sau instalat de câțiva ani, întreținerea este foarte importantă, iar dacă este
realizată în mod corect, durata de viață a podelelor din lemn natural poate fi prelungită semnificativ.
Există nenumarate soluții în comerț, însă unele dintre ele conțin substanțe chimice care pot afecta finisajul sau au un continut ridicat de ceară. Ce se întamplă când aplicați ceară pe o suprafață lăcuită? Obțineți o suprafață extrem de alunecoasă care se va îmbâcsi mai repede si mai usor și care va căpăta luciu, însă nu va fi cu adevărat curată.

La polul opus, nu toate soluțiile naturale sunt bune pentru curațarea parchetului din lemn, iar ingrediente precum oțetul sau sucul de lămâie sunt de evitat. La fel,
bicarbonatul de sodiu, pentru că acesta poate afecta strălucirea lemnului fiind prea abraziv. Recomandarea noastră este să utilizați produse de curățat ce provin de la producătorii de materiale de finisaj și întreținere parchet sau cele furnizate de producătorul de pardoseli. Nu recomandăm aparatele de curățat cu aburi.

Toată lumea a văzut reclamele care arată un aparat de curățat cu aburi care igienizează, dezinfectează, dezodorizează și curăța în mod magic o pardoseală din lemn. Dar asta nu înseamnă că producătorii de parchet sau producătorii de finisaje sunt de acord cu ele; mai mult, unii chiar au început să menționeze aparatele de curățat cu aburi în lista lor la «lucruri de evitat cand cureți parchetul». 

De asemenea, specialiștii tehnici încep să dea peste tot mai multe pardoseli care par să fi fost distruse de la utilizarea repetată a aparatelor de curățat cu aburi. Fenomene precum exfolierea lacului, efectul de albire a finisajului sau suprafețe cu diferite grade de luciu sunt doar câteva dintre efectele secundare raportate de persoanele care merg și inspectează reclamațiile cu privire la finisaje/ pardoseli deteriorate. 

În industria lemnului există o afirmație, adesea repetată: „Apa și lemnul nu se amestecă” și care este foarte adevarată, cu excepția cazului în care producătorul de pardoseli din lemn sau de finisaje certifică produsele ca fiind rezistente la apă. 

Recomandăm utilizarea mopurilor cu lavete din microfibră, care nu lasă foarte multă apă pe parchet și care curăță în profunzime, inclusiv suprafețe din lemn periate.

Eliminați confuzia în legătură cu întreținerea podelelor din lemn!

Pe măsură ce pardoselile din lemn au crescut în popularitate, la fel au crescut și produsele și ideile despre cum să curățați o podea din lemn. Există foarte multe
informații disponibile online sau în presa scrisă, printre altele, cum să folosească oțet de mere amestecat cu apă pentru a obține un produs de curățat 100% ecologic, reclame
care oferă mopuri care folosesc abur fierbinte pentru a igieniza podeaua sau persoane care recomandă oamenilor să folosească uleiul de măsline pentru a-și curăța și întreține
lemnul din casă. Nu este de mirare că proprietarii devin confuzi cu privire la ce ar trebui să facă pentru a-și curăța și întreține pardoselile din lemn… și nici nu e de mirare că furnizorii de pardoseli din lemn se întâlnesc cu niște adevărate catastrofe atunci când vizitează casele clienților care se plâng.

Parchetul din lemn este un produs natural şi reacţionează higroscopic la condiţiile schimbătoare ale mediului. Lemnul absoarbe aburii de apă din mediu şi se dilată când
umiditatea în încăpere creşte sau permite evaporarea acesteia şi se contractă când umiditatea aerului scade. Aceasta poate influenţa schimbarea formelor şi a
dimensiunilor elementelor, iar ca urmare pot apărea fisuri şi crăpături când umiditatea aerului este prea mare sau prea mică o perioadă îndelungată de timp.

Pentru a micşora efectele acestui lucru, în încăpere trebuie să se menţină condiţiile care sunt optime pentru persoane: 45- 60% umiditate şi temperatura relativă a aerului
aproximativ 16-22 °C. Cea mai dificilă perioadă este iarna, când umiditatea aerului scade foarte mult. Atunci este bine ca în încăperea să se menţină umiditatea dorită, cel
mai bine cu ajutorul echipamentelor electrice de hidratare a încăperilor. De asemenea, şi în încăperile cu climatizare poate apărea fenomenul de umiditate prea scăzută a
aerului. Temperatura maximă la suprafața plăcilor de parchet montate pe un sistem de încălzire prin pardoseală nu trebuie să depășească 29°C. Este interzis să puneți covoare,
mobilier cu picioare a căror înălțime minimă este mai mică de 10 cm, pe orice pardoseală montată pe un sistem de încălzire prin pardoseală.


Îngrijirea parchetului trebuie făcută doar cu soluțiile special destinate acestui scop, produse profesionale, precum: „Haro Clean&Green”, „Rubio Soap”, „Rubio Surface
Care”, „Berger-Seidle Brilliance OilCare” „Berger-Seidle Neutral Cleaner”, etc. Informații despre metoda și frecvența întreținerii pardoselilor pot fi găsite pe eticheta produselor de îngrijire și pe site-ul www.iconicwood.ro. Utilizarea altor produse de îngrijire poate duce la schimbarea culorii pardoselii, formarea petelor, schimbarea gradului de alunecare al suprafeței pardoselii sau schimbarea gradului de luciu al acesteia. Îngrijirea zilnică a parchetului trebuie să se limiteze la aspirarea sau măturarea acestuia.
Frecvența îngrijirii parchetului este influențată de intensitatea traficului pe suprafața respectivă.
Nisipul care ajunge pe suprafața parchetului trebuie îndepărtat cât se poate de repede.
Nisipul poate provoca zgârierea finisajului precum și zgârieturi în stratul de suprafață al lemnului. Zgârieturile cauzate de nisipul adus pe parchet nu pot face obiectul unei reclamații.
La intrarea și ieșirea din locuințele unde este montată o pardoseală din lemn ar trebui să fie covoare care să îndepărteze în mod eficient nisipul, apa și alte impurități.
Pentru a îndepărta praful trebuie să folosiți perii uscate și moi. Puteți folosi, de asemenea o pânză ușor umezită cu sau fără „Surface Care”. În niciun caz după curățare nu pot rămâne urme umede pe parchet.


Sub toate piesele de mobilă și alte accesorii de interior care au contact cu parchetul trebuie să fie lipite protecții de pâslă pentru pardoseală.
Este obligatoriu să se utilizeze covorașe din plastic, mochete sau covoare sub fotolii sau alte piese de mobilier cu roți, care să protejeze parchetul din lemn de deteriorarea mecanică. Verificați și curățați imediat nisipul sau murdăria ce poate ajunge sub covorul protector. Necurățarea acestui tip de murdărie va zgâria stratul de suprafață al parchetului.
Parchetul din lemn nu trebuie să fie în niciun caz acoperit cu folie PE sau alte materiale care împiedică circulația umidității și a aerului.
Parchetul din lemn natural expus la lumină (raze UV) își va schimba culoarea în timp.


Parchetul poate fi renovat prin șlefuire și reuleiere. Producătorul permite ca în timpul renovării să se folosească uleiuri recomandate pentru parchetul din lemn, dacă sunt
utilizate conform instrucțiunilor de aplicare ale acestora. Numărul de renovări ale pardoselii care constau în „îndepărtarea” stratului superior de lemn depinde de
adâncimea deteriorării mecanice. Înainte de a începe renovarea mecanică (șlefuirea), analizați starea pardoselii și dacă este posibilă sau nu renovarea mecanică.
IMPORTANT: Este responsabilitatea utilizatorului / investitorului să se asigure că personalul ce se ocupă de curățenie este familiarizat cu „Condițiile de utilizare și
întreținere ale pardoselilor din lemn”.

Scroll to Top
×

Bună!

Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

×